Pelottomat projekti

Olet työtön, mutta et päätön! tuumasivat Saksalaiset jo joskus 20v sitten. Työstä, tuotannosta, omasta toimeentulosta, syrjäytetään ihmisiä taas, inhimillistä luovuutta -innovatiota, työtä ja rikkauksia tuhotaan, sekä hukataan.
Toisaalta sivistynyt, avoimen lähdekoodin maailma antaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ihmisille hyödyntää inhmiskunnan tärkeitä pääomaa, tietoa, osaamista, intelligenssiä, mikä on kiteytyneenä vapaaseen ja avoimeen ohjelmakoodiin.
Ehdotukseni on, että kaivetaan vuosisataiset osuustoiminnan parhaat perinteet ja kokemuksemme. Hyvät ja huonot kokemukset. Suunnitellaan ja perustetaan avoimen ja vapaan ohjelmakoodin edistämiseksi ja hyödyntämiseksi uuden tyyppinen yritys.
Alkuun päästään keräämällä aluksi kehittäjäyhteisö. Luodan postilista, sivut, facebook-ryhmä tms. intranetti jne. Kehittäjäyhteisön ensimmäinen tavoite voi olla, valmistella perustettava osuuskunta/osuuskunnanta siihen vaiheeseen, kun perustajajäsenent on löydetty, oli mahdollista aloittaa viisaalle pohjalle.
Luon aluksi oman sivuston; Pelottomat -sivun, minne keräilen aluksi sinne omia piirustuksiani. Eli ensiksi sinne tulee Joensuun 8.5.09 POKAT tilaisuudessa diasarjana julkaisemani aloitteeni. Laitan sivulle myös ehdotukseni sääntöluonnokseksi. Lisää tavaraa tulee ajan mukaan, kunhan ehdin.
Odotan kommentteja, ehdotuksia, vinoiluja, kysymyksiä ja tietenkin ilmoittautumisia kehittäjäyhteisöön. Kertokaa myös miten asia etenee mahdollisesti samaan aikaan jossakin muualla. Jospa löytyisi vähintään kolmen henkilön/yrittäjän kehittäjäryhmä. Porukkaa saa tietenkin olla enemmänkin.
Lopuksi pitää sanoa, että kaikki materiaali Pelottomien sivulla on vapaasti käytettävissä. Kohteliasta tietysti on, että jos kopioidaan tai käytetään jotakin, mistä on hyötyä, että lähde mainittaisiin

Aloite 8.5.2009 Joensuu

"Joensuun VALO 2009 8.5.2009 - (09.05.09) Jinuxin organisoima vapaiden ja avoimien ohjelmistojen esittelypäivä Joensuun VALO 2009 keräsi 39 osallistujaa Joensuun Tiedepuiston netWork Oasis -työskentelykeskukseen. Tapahtuman tarkempi web-sivu on Avoimen koodin riskit ja mahdollisuudet.

Oma osuuteni oli "Testaus- ja markkinointiyhteisö Pelle Pelottomille, Osuuskunta mahdollisuutena yhteistoiminnalle". Olen lisännyt kalvosarjan tälle sivulle, nimellä; Pelottomat - Joensuu 8.5.2009.

Joensuu Pokat

Sääntöehdotus

sääntöluonnos 1.

Menettelytavat

menettelytavat 1.

Liiketoimintasuunnitelma

liiketoimintasuunnitelma 2.

Jäsenten taloudellinen osallistuminen

Tulossa

Jäsenen taloudelliset edut ja ottaminen osuuskunnasta

Tulossa

Sopimusluonnoksia

Tulossa

Osuuskuntaperiaatteet

päivitetty 24.09.2010