WSF Uutinen

Lehdistötiedote 24.03.2009

vapaa julkaistavaksi heti

Tanssi vapauttaa

Käsitykseni tanssin voimaan on vahvistunut – uskon, että kylä missä vapaat ihmiset kokoontuvat iltaisin musiikin - tanssin ja toistensa seuraan, on onnellinen kylä. Tanssi vapauttaa, se pakottaa käyttämään omia aivojaan ja kehoaan, luomaan ja tekemään tämä yhdessä partnerin kanssa. Tanssi on myös taidetta, taitoa ja tunnetta. Hyvä tanssikokemus on parin kanssa luotu - jaettu yhteisesti nautittu taideteos, sanoo Samuli Ketola.

Argentiinalainen Tango on kulttuuria, mikä yhdistää ihmisiä, rodusta, maailmakatsomuksesta, iästä tai asemasta riippumatta. Tanssi on parin/parien välistä kommunikointia, vaikka muuten ei olisikaan yhteistä kieltä. Tanssitaito on aikojen saatossa siirretty sukupolvelta toiselle. Tanssi on monen parin yhteinen harrastus. Kaikki kohtaavat muita ihmisiä ja ystäviä tanssiharrastuksen parissa.

Tanssien Kuningas - Argentiinalainen Tango. Sitä voidaan kuvata tanssien risteysasemana , missä kaikki junat (tanssit) joskus kohtaavat. Suomi Tango on tästä hieman yksinkertaistettu versio. Tanssissa korostuu viennin/seuraamisen osaaminen. Tämän tanssin harjoittaminen parantaa suoraan kaikkea tanssitaitoasi. Tätä tanssia voit tanssia kaikkialla. Argentiinalaisen Tangon musiikki on upeaa ja koko ajan kehittyvää maailmanmusiikkia, mitä on nykyään mahdollista kuulla kaikkialla.

Myös Pyhäjoella tanssitaan taas! Yppärin koululla alkaa heti Pääsiäisen jälkeisenä tiistaina Argentiinalaisen Tangon alkeiskurssi. Tanssimme salonkitango tyylillä, mikä soveltuu tanssitavaksi lavoilla ja muilla tanssipaikoilla. Maailmalla sitä tanssitaan mm. milongoissa ja ballroom tanssiaisissa. Kurssi pidetään viitenä tiistaina peräkkäin. Tanssija saa perustiedot ja taidot aiheesta. Kurssi tarjotaan tanssiohjaa Samuli Ketolan toimesta. Lisää informaatiota www://work-studiosfin.fi

Kansojen välisyyttä – kulttuurilla

päivitetty 25.03.2009