WSF Uutinen

Lehdistötiedote 12.10.2007

vapaa julkaistavaksi heti

Argentiinalainen tango tulossa uudelleen

Kansojen välisyyttä – kulttuurilla

Argentiinalainen Tango on kulttuuria, mikä yhdistää ihmisiä, rodusta, maailmakatsomuksesta, iästä, yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Tanssi on kommunikointia, vaikka muuten ei olisikaan yhteistä kieltä. Tanssi on aikojen saatossa myös liittäneet sukupolvet toisiinsa. Monessa mökissä on vanhemmat isät, äidit, sekä vanhemmat sisarukset siirtäneet arvokasta tapakulttuuria, tanssitaidon opettamisen ohella, nuoremmille. Tanssi on monen pariskunnan yhteinen harrastus. Myös yksin elävät kohtaavat muita ihmisiä ja ystäviä tanssiharrastuksen parissa.

Perustana meillä on tietysti suomalaisten rikas ja monipuolinen tanssi- ja musiikkiharrastus. Onko missään muussa maailman maassa, meille niin tuttua tanssilava- ja talokulttuuria? Tanssia voi nykyään läpi vuoden miltei missäpäin vain Suomea.

Korkeatasoinen ja monipuolinen kurssitarjonta on lisääntynyt positiivisesti viime vuosina. Tästä ovat huolehtineet tanssiharrastajien yhdistykset ja tanssikoulut. Voit opetella mitä tahansa tanssia Suomessa.

Uusi teknologia mahdollistaa, myös Argentiinalaisen musiikin käyttämisen ja levittämisen. Tanssiorkesterit ovat tosipaikan edessä, kun tanssiaisissa yleisö vaatii soittamaan Argentiinalaista tangoa, milongaa tai valssia. Korkeatasoinen maailmalla menestynyt tanssi- ja musiikkitaiteemme saattaa osaltaan selittyä tällä laajalla kansalaisten ylläpitämällä tanssiharrastuksellaan, arvioi tanssiriippuvainen Samuli Ketola.

Merkkejä uudesta Argentiinalaisen tangon tulemisesta.

Argentiinalainen tango on tunnustettu tanssin kuningas. Sen lähtökohtana on tanssiparin välinen syvällisesti ymmärretty ja jaettu vuorovaikutus. Vahvat viejän ja seuraajan - Miehen ja Naisen roolien erottaminen ja taas yhdistäminen, mahdollistaa upean tanssin. Monipuolisen ja vaihtelevan musiikin tulkinta, rikas askelkuviointi ja parin aistittavissa oleva toisensa arvostaminen, tekee tanssista myös kaunista katseltavaa. Mitä parasta, se tuntuu tanssiparista vielä paremmalle, kuin katsojasta.

Argentiinalainen tango on tulossa taas, miltei kuin silloin ennen. Pienet harrastajaporukat eri puolilla Suomessa kokoontuvat harrastuksensa pariin. Tanssikutsu on on saavuttanut, missä isomman, missä pienemmän porukan. Eri ikäiset ovat löytäneet toisensa, nuorimmat ovat lukiolaisia, kun vanhimmat taitavat olleen eläkkeellä jo vuosia. Tanssin tulisielut ovat aikaansaaneet myös näyttäviä tapahtumia eri puolilla maata. Suomeen on alkanut huippuopettajien virta Buenos Airesista. Olemme saaneet myös nauttia uusista suomalaisista korkeatasoisista tanssiorkestereista ja solisteista.

Myös Pyhäjoella tanssitaan!

Ensi keskiviikkona illalla alkaa Pyhäjoen Monitoimitalolla, Argentiinalaisen Tangon alkeiskurssi. Kurssi pidetään viitenä keskiviikkona peräkkäin. Tanssija saa perustiedot ja taidot aiheesta. Kurssi tarjotaan tanssiharrastaja Samuli Ketolan toimesta.

Kansojen välisyyttä – kulttuurilla

päivitetty 12.10.2007