wsf free.coop
wsf logo

Ajankohtaista

Yhteistyökumppaneiden etsiminen

Etsimme perustajajäseniä free.coop osuuskunnan perustamiseksi ja toiminnan aloittamiseksi. "Tahdomme yhdistää vapaata inhimillistä osaamista ja tietotaitoa, avoimen lähdekoodin periaatteita noudattaen, jalostaen uusia tuotteita ja palveluita."
Katso tarkemmin free.coop hankkeen omilta sivuilta free.coop

Tulossa

Yhteisyrityksen perustaminen

Tavoitteenamme on perusta tänä vuonna yhteisyritys avoimeen lähdekoodiin nojautuvan henkilösomisteisen ja demoraatisesti johdetun yrityksen perustamiseen. Nojaudumme valmisteluissa kansainvälisen osuustoimintaliikkeen parhaaseen perinteeseen ja periaatteisiin ICA 1995.

Esikuva suunnittelussa on meillä erityisesti mondragon-corporation osuuskuntarypään hyvät kokemukset.

Tässä on linkki kansainvälisen osuustoimintaliikkeen ICA sivustolle. Sieltä kiinnostunut voi löytää puhetta mm. ICA kansainvälisitä ja yhdistävistä arvoistamme (values).

Takana

Suunnittelu alkoi 2009

Pelottomat projekti 2009

”Olet työtön, mutta et päätön! Näin tuumasivat saksalaiset jo joskus 20v sitten. Työstä, tuotannosta, omasta toimeentulosta, syrjäytetään ihmisiä taas, inhimillistä luovuutta -innovaatiota, työtä ja rikkauksia tuhotaan, sekä hukataan.

Toisaalta sivistynyt, avoimen lähdekoodin maailma antaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ihmisille hyödyntää ihmiskunnan tärkeitä pääomaa, tietoa, osaamista, intelligenssiä, mikä on kiteytyneenä vapaaseen ja avoimeen ohjelmakoodiin.

Ehdotukseni on, että kaivetaan vuosisataiset osuustoiminnan parhaat perinteet ja kokemuksemme; niin hyvät ja huonot kokemukset. Suunnitellaan ja perustetaan avoimen ja vapaan ohjelmakoodin edistämiseksi ja hyödyntämiseksi uuden tyyppinen yritys.

Alkuun päästään keräämällä aluksi kehittäjäyhteisö. Luodaan postilista, sivut, facebook-ryhmä tms. infranetti jne. Kehittäjäyhteisön ensimmäinen tavoite voi olla, valmistella perustettava osuuskunta siihen vaiheeseen, kun perustajajäsenet on löydetty, oli mahdollista aloittaa viisaalle pohjalle.

Luon aluksi oman sivuston; pelottomat -sivun, minne keräilen aluksi sinne omia piirustuksiani. Eli ensiksi sinne tulee Joensuun 8.5.09 POKAT tilaisuudessa diasarjana julkaisemani aloitteeni. Laitan sivulle myös ehdotukseni sääntöluonnokseksi.

Lisää tavaraa tulee ajan mukaan, kunhan ehdin. Odotan kommentteja, ehdotuksia, vinoiluja, kysymyksiä ja tietenkin ilmoittautumisia kehittäjäyhteisöön. Kertokaa myös miten asia etenee mahdollisesti samaan aikaan jossakin muualla. Jospa löytyisi vähintään kolmen henkilön/yrittäjän kehittäjäryhmä. Porukkaa saa tietenkin olla enemmänkin.”

Tuossa yllä näyttää olevan projektin alkusanat. Paljon noista on tehty. Nyt on aika edetä.

Tuffan blogi

"Tuffan lokissa"

Tuolla tuffan lokissa esittelen syvällisiä ja pinnallisia ajatelmia. Ajattelen siirtää blogini tänne sivustolle.