wsf osuuskunta
wsf logo

Ajankohtaista

Osuustoiminta on yhteistoiminnan suuri mahdollisuus

Ylikansalliset yritykset uhkaavat paikallista ja alueellista tuotantoa ja palveluita. Voisiko osuustoiminta olla osaltaan vastaus tähän?

Eurooppa on nyt aikanamme uudelleen yhdistetty ja jaettu. On olemassa lainsäädäntö Eurooppa-osuuskunnalle.
Tein 14.6.2014 Berliinissä aloitteen työnihmisten verkostosta. "Maailmaa voi elää ja muuttaa arkipäivän työn kautta".
Ehdotus osuuskunnista Ein Vorschlag für ein Netzwerk der Genossenschaften kalvot ovat myös suomeksi: tuolla.

Monia tehtaita tuloantolinjoja ja palveluita ajettu ahtaalle, ja joskus kokonaan alas. Rapautuva yritystoiminta luo työttömyyttä ja tekee tilaa suurelle rahalle. Kulutuskysyntä heikkenee edelleen. Ajoittain yrityksissä on sukupolvenvaihdos on edessä. Voisiko tällöin harkita tuotannon myymistä yrityksen työtekijöille? Voisivatko työtekijät jatkaa yhdessä osuuskuntana?
Satakunnan osuustoiminnan kehittämiskeskus on käännättänyt oppaan missä käsitellään mm. yrityksen myyntiä työntekijöille. Tuolta se on myös saatavissa.

Kuntien välinen yhteistoiminta on tulevaisuudessa välttämätöntä, jos kuntia ei yhdistetä, voisiko osuuskuntamalli tuoda tähän ratkaisuja? Voisiko esimerkiksi seitsemän kunnan toimesta perustaa seitsemän jäsenen osuuskunta, joka huolehtisi esimerkiksi koulutoimen johtamisesta ja hallinnosta?

Työttömyyden päättäminen ja takaisin omaan toimeentuloon palaaminen on yksin vaikeaa. Mutta onnistuisiko se yhdessä kohtalotovereiden kanssa? Osuuskuntayrittäminen on usein parempi ja nopeampi tie ratkaista yhteisiä ongelmia.

Osuuskunta on demokraattista ihmisten välistä yhteistoimintaa, eikä suuren rahan sanelemaa pakkoa.

Tarjoan

Osuustoimintaan liittyvää koulutusta ja konsultointia.

Tulossa

Vapaa osuuskunta

Takana

Arkisto

Edellinen sivusto aikaisemmilta vuosilta. Huomaa, että arkisto käyttää vanhoja määrittelyjä eivätkä esimerkiksi skaalaudu, näiden uusien sivujen tapaan. Osuustoimintapalvelut

Tuffan blogi

"Tuffan lokissa"

Tuolla tuffan lokissa esittelen syvällisiä ja pinnallisia ajatelmia. Ajattelen siirtää blogini tänne sivustolle.